Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

Göteborg ♥

Publicerad 2014-08-03 00:10:00 i Allmänt,

Efter Sundsvall och Gävle mellanlandade vi en dag hemma i Stockholm. Sedan blev det dags för Göteborg med mamma :D Vi fick skjuts till Sthlm C av pappa tisdag morgon och kom fram till Gbg:s Centralstation ca 11:40. Vi pratade, lyssnade musik, åt fruktsallad och kollade i tidning om Götet.

Det var riktigt härligt väder och vi lämnade väskorna på Scandic. Vi promenerade och åt jättegod jordgubbstårta på ett café. Vi gick promenader längs vattnet, kikade i lite butiker, köpte chokladbitar och tog en vilostund på de roliga sköna bänkarna formade som solstolar med plats för benen som låg längs med kanalen. Köpte dricka och satt vid en bänk nära vattnet vid fontänen också.

Efter 15-tiden checkade vi in på hotellet och gick upp på rummet, bytte om och sådär innan vi började vår promenad mot Henriksberg. Med lite hjälp av kartan hittade vi dit och fick plats på takterassen med utsikt över vattnet. Det var riktigt varmt att gå. Fanns Rubbad Lax, haha. Vi åt hamburgare och drack vin.

På vägen hem gick vi i en cykelvägsallé. Vi satte oss på cafét vid trädgårdsföreningen vilken vi tidigare under dagen även gått igenom och sett Ginkoträdet bland annat. Efter det gick vi till hotellet efter en riktigt härlig första dag i Göteborg.
Dag 2, onsdag gick vi upp och åt den goda hotellfrukosten. Vi tog spårvagnen till Slottskogen och gick en promenad där upp till utkiksplatsen, förbi de söta sälarna och charmiga pingviner som gick gulligt och en simmade med världens fart och hoppade. Lunchade varsin smörgås på cafét vid dammen sedan. 

På vägen tillbaka med spårvagnen hoppade vi av vid Haga och gick upp till Skansen Kronan. Det var fin utsikt över Gbg och en liten triumfbåge vi klättrade upp på. Efter det promenerade vi till cafét nära chokladpralinsaffären; delade hallonpaj och chokladboll. Vi promenerade längs vattnet, köpte godis på 4-gott och gick på Barken Viking. Vi mötte en jättesööööt hundvalp också, så gosig. 

Efter en hotellpaus gick vi till Avenyn och åt spansk mat. Vi drack drink, vin och delade mandelkaka på cafét vid trädgården och vattnet där det även var stand-up vilket var lite roligt. Efter det avslutade vi kvällen med bio och såg "Förr Eller Senare Exploderar Jag" som var en otroligt fin film, både otroligt sorglig och charmig. Det är underbart med filmer som gör att man skrattar så att man gråter och fast man vill kan man inte sluta. Den berörde också, halva bion grät när eftertexten rullade.



Följande dag åt vi frukost med utsikt över hustaken. Vi lämnade bagaget och mamma skulle till Konstmuseumet medan jag gick i Nordstan och sedan träffade jag Tina kl: 11. Vi lunchade först och fikade sedan på den Franska Café-kedjan och promenerade däremellan och efter runt i Götet. Det var så kul att se Tina igen!

Mötte mamma vid Centralen sedan och vi tog tåget hem där Markus hämtade oss vid stationen. Åt lite och såg på tv, sedan sov jag rätt tidigt. Hade jätteroliga och mysiga dagar i Göteborg :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela