Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

Clap along if you feel like happiness is the truth

Publicerad 2014-09-29 22:09:00 i Allmänt,

I fredags (26/9) hade vi gruppdiskussioner från 10-17. När dagen var slut var det äntligen dags för fredag och helg! Åkte in till Uppsala C och mötte bästa Markus vid tåget! :D Vi åkte hem och jag visade lägenheten som jag för tillfället har för mig själv i en vecka, lämnade sakerna och så åkte vi tillbaka in till stan.

Biobiljetter köpte vi till "Dawn of the planet of the apes" innan vi gick till en pizzeria, åt och snackade. Efter maten gick vi först till Hemmakväll och köpte godis, därefter gick vi en promenad runt ån och till Domkyrkan, en mini Uppsala sightseeing. 

Runt halvnio gick vi in på bion och filmen var riktigt bra, den berörde, var medryckande, spännande och bra skådespel. Överraskande bra för att vara en uppföljare också, vågade inte ha för höga förväntningar, med tanke på att jag gillade första filmen extremt mycket.
Efter filmen handlade vi lite i kiosken innan bussen kom och vi åkte tillbaka till lägenheten. Vi åt godis och chips, såg Under The Dome som passande nog gick i repris strax efter midnatt. Resten av kvällen pratade vi och spelade kort+frågespel fram till halvfyra när det blev dags för sömn!
Gick upp runt 10 på lördagen, duschade och städade litegrann. Vi åt frukost och runt 13-tiden kom Robert och Pernilla över på lunch/fika, det var trevligt! :) Följde Markus in till Centralen på eftermiddagen, lagade tacos på kvällen och såg lite av Jurassic Park+satt vid datorn.

På söndagen gjorde jag inte så mycket. Pluggade och gick en promenad. Åkte en sväng till Ikea och Coop Forum. Såg Solsidan och tog det lugnt. Hade verkligen en superrolig och mysig helg med brorsan och det var kul att Robert och Pernilla kom förbi en sväng!

Mer om kossorna

Publicerad 2014-09-25 23:42:00 i Allmänt,

Torsdag 25/9 var vi på studiebesök nr 2, denna gång var det hos dikor (kött) till skillnad från tisdagen då vi var på en gård med mjölkbesättningar. Sistnämnda var en konventionell gård med uppbundna kor. Korna var fina och såg friska ut, men att det är tillåtet att de får stå uppbundna är helt oförståeligt. Börjar med lite fler bilder från mjölkgården. Under vinterhalvåret står/ligger de så här hela dygnet hela tiden (på konventionella gårdar/gårdar med uppbundna kor vilket idag är ca 36 % av 350000 mjölkkor i Sverige): 
Den här mjölkgården hade även kalla lösdrifter vilket känns bättre så att de kan röra sig åtminstonde, även om golvet inte var det roligaste och mest passande. Det var lite jobbigt när den här kossan vill säga he och man inte får röra dem pga smittskydd:
Här är några till från lösdriften, de var mycket fina allihopa:
Inne vid de uppbundna kossorna fanns även små bås för de yngre. Det var många i en och trångt. Här är en nyfiken sötnos:
Här fick korna turas om att gå på bete 12 h om dygnet. Då såg de ut att må som bäst! :)
En av kalvarna, nyfiken plutt:
Gården som bilderna ovan kommer ifrån var i full rulle med att bygga en helt ny ladugård som kostat 22 miljoner kronor. Det vart man mycket glad över att höra, där skulle det nämligen bli lösdrift så att kossorna får ströva runt och själva välja när de vill gå utomhus.

Hoppar över till köttgården igen, där vi var i torsdags. Den här gården arbetade ekologiskt och odlade i princip allt eget foder, korna fick även gå på bete i olika områden och annars levde de i lösdrifter på vintern :) Har inte många bilder pga att de gick i flera hagar utspridda i landet. Har en bild på de som snart skulle till slakt:
Båda de här gårdarna var väldigt fina och man märkte att båda bönderna brann för det dem gjorde. Det var intressant att se allt och höra vad de hade att berätta. Härligt att se området där de hade kor på bete och allt var ekologiskt, med den andra var det kul att de faktiskt satsade på lösdrift trots den stora summan. 
 

MU.

Publicerad 2014-09-25 11:03:16 i Allmänt,

22/9 - Vi hade möte med vår handledare om projektarbetet, diskuterade utkastet och våra idér. På eftermiddagen pluggade jag hemma, lagade mat och tittade på Dear John på Netflix.

23/9 - Hade först en föreläsning om mjölkkor, sedan om nötkött och avel på förmiddagen, följt av studiebesök hos mjölkkor på eftermiddagen. Gruppen jag var i fick åka till den konventionella gården. Det var fint och korna såg friska+fina ut, men det är jobbigt att se hur vi kan hålla våra djur. Den här bonden var i alla fall i full drift med att bygga en ny lada för lösdrift, så det blev man riktigt glad av!!! När man handlar och äter har jag aldrig tänkt så mycket på var allt kommer ifrån som nu. Det som är värst är att när de är uppbundna i kortbås kan de ofta inte röra sig mer än att flytta huvudet upp och ner, de kan stå och ligga ner, men inte klia sig eller röra sig. Under vintern är det hela deras liv. Hur kalvarna tas från kossorna är också jobbigt att höra om. Precis efter födseln eller dagen efter. De ska bara sätta igång mjölkningen åt oss människor. Sedan får mamman stå och råma och vilja ta sig till sin kalv som förs bort, medan vi ser på. Sedan står hon ofta fastbunden, mjölkas av maskiner 2 ggr/dag. 20 % av våra kossor har Mastit, juverinflammation, det är smärtsamt och mjölken går inte att använda. Tänker på all mjölk jag har druckit. Ska minska på det nu, till bara på helg och i matlagning. När jag ser det här söta ansiktet kan jag inte låta bli att tänka att om några år är det kanske honom/henne jag äter:


24/9 - På förmiddagen hade vi en intressant föreläsning om evolution och domesticering, sedan satt vi i gruppen med projektarbetet. Gick inte så bra med plugget hemma sedan. Åt pannkakor, snackade med Lisa och gick en lång promenad. Fick tips och funderar på att gå till studievägledare och det är möjligt att plocka ut dubbelexamen om jag läser till en eller två ekonomikurser på distans. Under en period ska det vara mindre att göra på utbildningen, tänkte att det säkert är värt det och lättare att få jobb sedan, men vi får se!

 

Plugg. Gävle. Stockholm. Uppsala.

Publicerad 2014-09-21 21:36:00 i Allmänt,

17/9 - Biblioteksinformation var det enda vi hade i skolan den dagen.
18/9 - Världens bästa bror fyllde 21 år <3 Jag hade gruppdiskussion 10-12 i skolan, innan jag åkte till Gävle med upptåget. Mormor mötte mig på stationen :) Vi åkte hem fikade och åt god mat, pratade och såg lite på tv. Det var jättemysigt och kul att åka dit, även om det bara var över eftermiddagen. 
19/9 - Pluggade på förmiddagen och hade en föreläsning om Fiskodling 13-16. Åkte direkt hem till Stockholm efter det :) Åt god middag tillsammans, spelade kort, och såg Apornas Planet med Markus! Skönt att vara hemma.
20/9 - Tog det lugnt på dagen. Jag och Markus åkte till Kungens Kurva; kollade lite kläder och PS4. Jag råkade få med mig en tröja ut från H&M utan att det pep, så fick gå tillbaka när jag märke det hehe. På eftermiddagen kom farmor och Bibbi och vi åt god mat och efterrätt för att fira födelsedagarna, det var trevligt :) På kvällen var jag med Isak, Sanna och Vincent. Vi tog en drink på Friday's, Hellströms och Scandic Malmen, det var mysigt.
21/9 - Söndag var det dags att åka hem igen, åt lunch och vi spelade spel, sedan fick jag skjuts till stationen :) Hade tvättid 16-22, så sprang lite fram och tillbaka och pluggade där emellan. 

Impossible? I'm possible.

Publicerad 2014-09-16 20:06:00 i Allmänt,

För mig har det känts som en ganska stor omställning att komma till en ny stad och att börja på universitet. Även om man ofta anpassar sig relativt fort, blir det som ett nytt liv när vardagen är annorlunda, och framför allt på en annan plats. Trivs i alla fall bra och det är spännande! Som avslutning för dagen (16/9) hade vi en föreläsning med Agronomer i arbetslivet som pratade om deras "resor". Det är väldigt intressant att höra och tog åter fram extra motivation. Skrev lite korta anteckningar under föreläsningen och en lista över vad jag vill göra under de här nästan 5 åren som student i Uppsala.

Mina mål (eller försök till att uppnå dem) är att: Klara alla kurser (även om jag behöver göra omtenta efter omtenta)
Kår/Nations-engagemang (klubb, café, butik, garderob, reception - testa någonting, erfarenhet och liteee extra pengar) Val till skoltidningen (nov, skulle vara kul att testa om det går att kombindera djur-utbildningen med journalistik) Praktiken (under sommaren för att få praktisk erfarenhet och lättare till jobb) Sommarjobb (till nästa sommar tänkte jag försöka) Åka hem till Stockholm så mycket som möjligt. Utbytestermin (USAUSAUSAUSA eller kanske AUSTRALIEN) Ta kandidatexamen (till att börja med, ev uppehåll om ej utbytestermin) Ta Agronomexamen (yrkesexamen efter 4,5 år knyter ihop påsen) Masterexamen (ev en termin till, gör säkert gott) Sist men inte minst att ha kul. 

Fyriiiiiiis. Sthlm! Skoldag.

Publicerad 2014-09-16 18:56:26 i Allmänt,

Fyriiiiiis. Lördag.

Sov ut och gjorde inte så mycket på dagen, tog det lugnt och sov en timme till efter att jag hade ätit lunch. Började fixa mig vid 15-tiden och åkte strax efter 16. Tog bussen till Akademiska, men det var något jippo i stan som gjorde att bussen jag skulle byta till inte kom.

Därför kom jag fram halvsex istället till kåren där vi fick en fördrink kallad fyrisvatten. Vi kollade på rolig spex-föreställning en timme i en aula, sedan gick vi alla in till restaurangen, där knäckebröd med mjukost väntade oss småttingar, men det blev bättre med kyckling fylld med något gott, potatis och sallad, följt av vit choklad mousse med blåbär och kex. Sånger, prat, tal osv, även pyssel. Det var trevligt.

Klockan 23 var det dags för fyris-doppet. Utanför dörren gick vi på led med "kapar"-påsar på huvudet. Såg facklor igenom och alla de som sprang runt och skrämdes, skrek, viskade, kittlade en i nacken och sånt där, kändes som i ett spökhus. Och så vandrade vi runt ett tag, till det blev ed-dags.

När väntan var över, var det av med skorna, dom eller dop? och så var det en som höll i varje arm och vi sprang sida vid sida till jag hoppade i och kände dy-botten upp till knäna. Mysigt haha, men det var roligt! Kul att traditionen håller i sig! Simmade i land och fick kramar och kårnålen av de som väntade där :) Fanns också en eld man inte ville lämna. Sprang till bastun till slut och duschade, sedan gick jag direkt till kåren.

Umgicks med lite folk från klassen och andra. Vi pratade och dansade. Sedan var det lite tal och presentation när deras utklädnad åkte av. De stängde klockan fyra och min taxi kom halvfem. Gick och lade mig halvsex efter en kul kväll och natt! 

Sthlm. Söndag.

Gick upp elva efter att ha sovit knappt 5 h. Rätt trött, åkte nästan direkt iväg till C och åt lunch på EH i väntan på tåget. Kom hem runt 14:30 efter att ha röstat! 

Pratade, spelade Alfapet, såg Under The Dome, åt god middag och såg Seinfeld, gjorde vi de timmarna som gick väldigt fort även denna gång.

Det var jättekul och skönt att komma hem! Lyssnade på musik på tåget på väg till Uppis igen, unnade mig en cheeseburgare i väntan på bussen.

Väl i lägenheten pratade jag lite med Lisa, sedan gick jag och lade mig nästan direkt. Var riktigt trött, men hade ändå lite svårt att sova. Brukar ofta vara så för mig innan måndagar. 

Skoldag. Måndag.

Första skoldagen på Uni utan nollning, aktiviteter etc, bara lektioner. Dagen gick bra. Satt ute i solen på lunchen och var på föreläsning om först fysiologi och sedan foder.

Det var en skön dag kl 10-16. Handlade mat på vägen hem och pluggade 3-4 h fram till klockan åtta, då jag stekte pannkakor. Såg 2 and 1/2 men och satt vid datorn efter det, innan musik och sömn.



Nollan

Publicerad 2014-09-12 21:51:00 i Allmänt,

Nu är det äntligen fredag och helg! Har varit i skolan 08-16 idag och varit med Ananai efter :D Börjar bli sjuk, men är glad att det kommer i slutet av de här veckorna. Var hemma i Stockholm i Söndags! :D Det var jättekul och skönt att komma hem och träffa familjen; prata, äta god middag och se Seinfeld. <3

I måndags var det föreläsningar i Aulan hela dagen om bönder och deras år vilka var intressanta, efter det åkte jag hem och pluggade inför första gruppdiskussionen som var dagen efter, den gick bra och innan det var vi på växtodlingsdemo precis intill skolan som var intressant. Tisdagen var jag bara hemma och tog det lugnt på kvällen.

En föreläsare på onsdagen pratade roligt om studieteknik och gav bra exempel och tips. Kom på att jag fyllde 23 hela år, fick fina gratulationer! <3 Glad att man får bli äldre :D det känns lite tråkigt att ungdomsåren lider mot sitt slut/redan är över, det beror väl på hur man ser på saken, men man lever ju bara en gång så jag känner att jag kan vara ung och dum lite till i alla fall :) Har haft 23 riktigt fina år.

Sov ut på dagen där och efter föreläsningen fick vi mat på Kåren, pytt i panna (potatis, kött, palsternacka och lök i) det var gott. Sedan satt vi i idrottshallen/lekte lekar för att fördriva tiden i väntan på alla småttingar. Efter 17:20 började grupperna rulla in och det var så roligt att se, jag var nr 26 så fick se några stycken. Egypten hamnade jag i och alla personer var gulliga och temat roligt så det kunde inte ha blivit bättre.

Ögonbindel fick vi och bilar åkte vi iväg i till någon tomt (/vad jag tror var en tomt), där blev vi mumier (inlindade i papper) och åkte sedan vidare. Märkte att vi då gick bland mycket folk och sedan inomhus, där skulle vi sätta oss på golvet och ta av oss ögonbindlarna när de sa till, men minuterna gick och ingen sa till, och när vi tittade var de borta. Folk frågade vad vi höll på med, barn drog i min mössa haha, och en gammal gubbe skojade.

I en låda stod våra uppdrag, vi skulle filma när vi sjöng bä bä vita lamm med 6 personer och vi fick med oss några från Miljö-partiet, en mamma med barn och någon till (var inte helt lätt i början), efter det byggde vi en mänsklig pyramid och fotade, innan vi vandrade enligt kartan till en gräsplätt där de väntade. Där körde vi trekamp med roliga lekar, sedan åkte vi bil hem till en av dem där några till väntade som hade lagat god pastasallad, kyckling och bröd. Vi pratade, sjöng och lekte lekar, innan vi fick skjuts till Kåren där vi avslutade kvällen med dans. Det var helt klart en av de roligaste dagarna av nollningen och det var passande nog på min födelsedag.

Igår (torsdag) hade vi skola på förmiddagen och utförde etologiska studier av höns utifrån videoklipp. Vi delades även in i grupperna inför projektarbetet och i min grupp har en tjej tillgång till en hästgård, så vi funderar på att studera deras beteenden och exempelvis testa att lägga in ett för dem okänt föremål och se reaktioner etc eller diskutera kring deras sociala interaktion, men vi får se, vi har till på onsdag på oss att skriva ett utkast. Åkte hem, åt lite, duschade och vilade, innan jag åkte in till stan där var det dags för Flashmob!!

Vi har under de här veckorna fått lära oss en dans (som är riktigt grym och genomtänkt, förstår inte deras fantasi, den är underbar) till Get Lost med Icona Pop, en låt jag för övrigt fastnat väldigt mycket för nu. Flashmob är alltså när en stor grupp helt plötsligt börjar dansa på en offentlig plats (jag visste inte vad det var innan) och vi började intill Centralstationen vid fontänen. En hel massa folk satt ute på restaurangen där och filmade oss nära 80 pers som började dansa. Sedan gick vi vidare till Vaksala Torg, inför det delade vi upp oss i fyra grupper och kom från olika håll inspringandes. Det var underbart. Jag kan inte dansen så bra, men det var kul ändå! Tredje platsen var på en gata i stan bland affärerna, där en del folk också samlades runt. Applåder fick vi gott om och Youtube hamnar vi säkert på x) Den kvällen avslutades med pizzabuffé med de som ville från klassen och några faddrar, det var trevligt.

Imorgon är det dags för en till sittning! Förfesten och minglet börjar kl 17, middagen 19, sedan är det någon överraskning och kl 24 är det skål på kåren, tror även att kommendörerna kommer att avslöjas denna kväll. Det är otroligt hur mycket jobb de och alla inblandade på skolan har lagt ner, för att vi ska få så händelserika och roliga introveckor, det har varit kul och trevligt med massa upplevelser i Uppsalas studentliv. Det är val i november och funderar på att försöka komma in på skoltidningen, skulle vara så roligt att kombinera den här utbildningen med att få skriva på riktigt, men vi får se vad som händer. Min magkänsla är väldigt bra inför den här utbildningen i alla fall, känns som att man kommer att få göra många roliga studiebesök, ha rolig praktik, spännande labbar, intressanta föreläsningar, roliga arbeten och en trevlig skolmiljö. Hoppas även på ett halvår utomlands mitt fjärde år, ska satsa på det, det är en väldigt bra möjlighet och erfarenhet speciellt med tanke på att skolan har samarbete med många länder världen över. Ser fram emot att få börja jobba och att vara färdig agronom, men ser lika mycket fram emot resan dit.

Har genom bara de föreläsningar vi haft hittills börjat tänka i så många nya banor och förut har jag inte varit så intresserad av att arbeta med lantbruksdjur, nu kan jag inte alls förstå att jag har känt så. Det känns snarare så roligt att få upptäcka djur som jag inte vet så mycket om och lära känna deras personligheter och beteenden. Att kossor är så smarta samtidigt som dumsöta går inte att motstå, mysiga får som flockas runt en, kacklande höns och grisar som verkligen är som hundar. Vill arbeta för eller med dessa djur.

Har under vissa föreläsningar mått ganska dåligt, det är så mycket man inte tänker på, exempelvis var all mat vi äter kommer ifrån mer på djupet, hur djuren behandlas på slakterier och alla steg där emellan etc. Jag som är intresserad av djur har inte ens vetat hälften av det jag har fått reda på under de här två veckorna. Det borde uppmärksammas under tidiga skolår och mer i media, inte bara på djurinriktade utbildningar. Det är så onödigt att vi äter i genomsnitt 220 g kött/dag när vi bara behöver 60 g. I Sverige har vi djurskyddslagen och djuren har det bra, säger de. Nu när jag börjar få en större inblick känner jag NEJ nej nej, för det är inte så sant som man tror och det som stör mig mest är att vi har möjligheterna att ändra på det.

En intressant sak är Hallal-slakt som diskuterats flitigt, det som jag inte visste är att Svenska grisar slaktas i princip på samma sätt, skillnaden är att de får en elstöt/gasas/bedövningsskott innan, frågan är om det ens borde räknas som djurskydd och inte ännu mer plåga? Höns hängs ofta upp levande och doppas i vatten med elektricitet. Illrar för deras päls (något vi verkligen inte behöver!!!!) proppas ofta in i lådor och gasas sedan ihjäl efter att ha levt ett kasst liv i en liten gallerbur. Allt i kära Sverige. I andra länder där de har det sämre ställt har de ofta kanske inte så mycket val. En elev hade även gjort studier på hur mycket de slår grisarna för att de ska ur lastbilen inför slakt, det var ett slag varannan sekund på den längst bak vilket innebär att den längst fram inte ens förstår vad som händer.

Det känns bara som att minska på köttintaget och köpa ekologiskt hjälper litegrann, sedan vore mer information bra, och det MÅSTE finnas något bättre och mindre plågsamt sätt att döda djuren på. En föreläsare sa: "Människan har djur enbart för sin egen skull" och insåg hur sant det är. Vilket djur man än har. Ingen har eller kan fråga djuret vad han/hon vill, så det är bara för vår skull, även husdjur. 

Djur har rättigheter. Det är deras planet lika mycket som vår. De tar hand om vår planet, till skillnad från oss människor som förstör den. Jag också. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Det är inte bara för att det är fel, utan även för att det behövs. Som en i parallellklassen så fint sa: Idag lever vi som om vi har sju jordklot, och så länge vi lever på det sättet tar vi det från någon annan. 

Det här blev en rejäl uppsats, hehe, men har inte så mycket för mig och är för trött för att plugga. Mycket tankar som behövde komma ut och en hel vecka att skriva dagbok om. Over & out. Kram kram!

Typiskt halvbra, småtting.

Publicerad 2014-09-07 10:54:00 i Allmänt,

Nu är det söndag och första veckan i Uppsala lider mot sitt slut. Ska hem till Stockholm snart, är jättepeppad, längtade inatt när jag skulle sova efter att få gå upp. 

Efter första dagen har vi haft lekar bland annat flippamuggen, gå in i ring och ta händer + trassla ut, kull med läten, namnlekar och lärakännavarandra. 

Vi har fått lära oss småtting-dansen, så rolig men missade första delen så kan den ännu inte så bra. Saftkalas med faddrar var det en eftermiddag.

Föreläsningar har vi haft några stycken, vi har börjat med intressanta ämnen som husdjursvetenskap och etologi. I november börjar matten.

Gick runt i stan med faddrar och fixade nationskortet också, whop whop. Jag gick med i Norrland, den största, men ser också fram emot framför allt Värmlands och Stocken. 

En skojig lektion i vett och etikett fick vi, den var himla kul. Förfest skedde igår landskapsvis, kl: 16 börjar man i Uppsala tydligen. Det var så roligt!!! Trevliga människor, vi sjöng och gick i samlad trupp till Kåren och försökte överrösta varandra.

Vid Kåren sedan fick vi en varsin drink och köpte sångboken, runt 19-tiden fick vi gå in till första sittningen!!!! Alla sjöng och stod på rad så man gick emellan dem och serveringspersonalen slog brickor över våra huvuden.

Aborguine eller hur man stavar med getost till förrätt, fläskfilé med potatis, bea och sallad var varmrätten, och till efterrätt blev det banancheesecake med chokladbotten. Vin, öl och cider serverades. Sång vart det mycket av också!

Eftersläppet var kl: 23 och det var jätteroligt, pratade med människor från olika utbildningar, dansade med klassen och faddrar och kommendörerna var med ibland, typ svampbob haha. Tog en taxi hem sedan, mycket trevlig taxichaufför, fick 10 % rabatt till nästa gång.

 
 

Win

Publicerad 2014-09-07 10:43:23 i Allmänt,

När jag kom hem från Grekland fick jag veta att jag skulle vara ledig i ytterligare två veckor. Win. Så vad gjorde jag de två veckorna mellan innan det blev dags för Uppis? Lagade lite mat, skrev, städade, tog promenader, gick med Hanna och Sanna runt Långsjön, var med Nelson, såg Seinfeld, packade lite smått, var hos farmor och Bibbi, Amalia var hos oss och vi kollade på bilderna från Grekland, var hos Sanna och Vincent en kväll. Träffade några från jobbet och hälsade på där en natt, glad att se dem igen. Var i härliga skogen och plockade svamp med pappa, denna gång hittade vi fler än gången innan! Sedan var vi på restaurang alla fyra: Ulla Winblad och åt gott! 

Den här sommaren har varit helt underbar. Har jobbat en del, jobbade min sista dag på donken, följt av Rålis med jobbet. Har varit hemma i Stockholm och haft det bra. Grillat, spelat spel, kubb och solat i fina trädgården. Var i Sigtuna en sväng med mamma och pappa, det var mysigt där. Rolig klättring med Mackan i Telefonplan! Ulla Winblad och Långbro Värdshus, trevligt med restaurangbesök. Promenad med mamma, pappa och Markus.

Skiathos med Amalia, återse kära Grekland med otroligt fina stränder, bananistas, grekisk mat och stadsvandring. Roliga dagar med mamma i härliga Göteborg, stadsvandring, god mat, promenader, bio, restauranger, Slottsskogen och träffa Tina. Mysiga dagar hos mormor i Gävle, promenader, god mat och Harkskär med kusiner. Haft kul i Sundsvall med kusinerna, spelat fotboll och spel, varit på Piren och i Tranviken, umgåtts och varit ute i solen. Har varit på härliga landet och plockat svamp med pappa, gått i skogen! Badat mycket i Sveariket och överlag. Underbar värmebölja i juli. Mysiga dagar hos farmor och Bibbi med prat, fika och yatzy.

Härligt med båt, bad och mat på Dalarö med Sofia och Gusten. Riddarholmen med Ananai. Bad med Amalia i Flottsbro. Volleyboll och långsjön med Elif. På besök i Uppsala. Promenader med Lisa.  Klättra med Amalia och Anna. Hänga kvar på jobbet och snacka. Mariefred med familjen! Massa bra filmer. Singstarvackersång. Sundsvallskusinerna i Sthlm, kubb fotboll prat museum spel. Husvecka med Markus, minigolf, bio, tv och middagar. Konsert och utgång. Spela in ljud och Långholmen med Sofia. Humlegården och drinkmys med vänner från gymnasiet, Reimersholme likaså. Karlstadtur med vandring, journalistik och att åka ut i ingenstans. Sedan fick jag hjärnsläpp. Har haft en jättekul och härlig sommar.

<3 

Mamma&Pappa

Publicerad 2014-09-02 08:00:00 i Allmänt,

Mamma&Pappa. "Hur hittade ni den energi, för att göra alla de saker ni gjorde, att vara sjuksköterska lärare och kurator, hur hann ni med allt, vara chaufför kock och en vän, och ändå hitta tid att vara en lekkamrat"
För det och allt annat är jag evigt tacksam. Er villkorslösa kärlek är mer än guld värd. Från den tiden jag var liten, till idag. Ser fram emot den tid vi har framför oss :)
Är så himla glad över att ha fått växa upp tillsammans med min fina bror. You all light up my world. You make me laugh uncontrollably. I'm never bored with you. We don't need words to understand each other. All of our memories will last forever.

Studentlivet börjar NU.

Publicerad 2014-09-01 22:34:18 i Allmänt,

Hoppar hej vilt och har nästan hela tiden skrivit allt i efterhand. MEN idag ska jag skriva om just IDAG, 1/9-14. Fast först igår (haha): Mamma och pappa åkte med mig hit till Uppsala, vi fikade gott och bar upp alla grejer :) Träffade Lisa som är jättegullig och får mig att känna mig som hemma (nu har det bara gått två dagar, men tror inte att det skulle kunna ha varit bättre). Packade upp allt och gick till affären för att få hem lite mer mat. Till 20:30 var jag framme hos Ananai och Alex där jag sov första natten :) 

Nu har jag alltså flyttat till Uppsala och sitter på mitt nya rum och skriver. Det känns ännu overkligt, även om det är jättespännande och ska bli roligt!!! Jag hoppas att jag kommer att trivas med allt. Jag gillar Uppsala, det är mysigt och fint, och för mig är det garanterat rätt stad att vara student i. Alla gånger jag har kommit till Uppis med pendeln och gått under tunnel och kommit ut vid centralen har jag haft ett leende på läpparna. Löjligt, men sant. Därför är jag glad att Animal Science finns just här.

Villan i Älvsjö kommer alltid att vara hemma; där jag har växt upp och bott i mer än 22 år.  Kan se framför mig hur jag i framtiden åka förbi där när mamma och pappa har sålt huset och tänker tillbaka, visar ev. barn var jag växte upp :) Har haft i princip noll tid att tänka det här dygnet, men längtar redan efter att få se mamma, pappa och Markus igen, kommer att sakna dem, släktingar (samtidigt som jag är glad för att jag har närmre till Gävle och Sundsvall), vänner, och min säng är jag ganska säker på kommer att fattas. 

Stockholm kommer jag också att sakna har jag insett. Stockholm är fint. Stockholm är hemma för mig och kommer alltid att vara det. Allt finns i Stockholm. För att jämföra med här idag så är Stockholm är guld när det gäller förbindelser och att ta sig runt. Här måste jag byta buss för att inte åka en alls lång sträcka innan och efter vissa tider på vardagar, på helger är det alltid byten, oooooch sämst av allt är att de slutar gå efter tolv även på helger (ganska säker). Synd när man inte har taxi-ekonomi. Klagar inte, det är bara lite roligt för har nog aldrig riktigt uppskattat saker med Sthlm som jag borde. PLUS att jag är superdupermegatrött just nu, kan vara därför jag blev irriterad när jag bara ville heeeem och äta mig pigg.

Hur som helst tillbaka till Studentlivet i Uppsala. Nu har jag redan skrivit en hel uppsats/bok/novell, men åter till IDAG. Och då menar jag SMÅTTINGENS (min) första dag på Universitetet. Gick upp lite efter 07 och Ananai visade mig till aulan. Lyssnade på presentationer och introduktion/genomgång av olika personer. Sedan var det upprop i enskilda salar klassvis. Tillbaka till aulan för mer sitta och lyssna. Vi åt lunch ute i gräset, solen tittade fram och vi lekte namnlekar med faddrarna. Faddrarna presenterade sig också i aulan innan. Sedan var det dags för tenta, gillade allas reaktion/rädsla (inklusive min) och det tog ett tag med tentapappret framför sig + de stränga/strikta tentavakterna som gick runt, innan vi förstod att det bara var ploj. Detta resulterade istället i att tentorna kastades åt sidan och en film där mästarna/kommendörerna med så roliga utklädnader presenterades en efter en och bildade en armé. De klampade sedan in i aulan.

Där började nollningen. Vi fick följa med till gräsplätten. Stå på led med klasskyltarna. Vi fick kepsar som vi måste ha hela tiden. Deras order ska följas och man ska hälsa på ett visst sätt. De ville höra hälsningen tusen gånger, sedan fick vi hoppa på ett ben, bilda tunnel, ställa oss i ordning efter olika order etc. Det var roligt. Halva skolan satt ute och tittade på också. Det var lite sånna saker. Sedan gick vi på rundvandring med faddrarna i någon timme. Blev en fikapaus i mitten. Sprang på Mathilda och Liv från min gymnasieklass och en tjej som jobbade i djurhuset. Känns ändå lite roligt att veta om lite folk som redan pluggar där. Tillbaka på plätten fick vi leka kull, rödalyktanstopp och lite allt möjligt efter faddrarnas roliga regler. De visade också hur man gör äppelmos, med Thors klubba och Svampbob som kastar äpplen. Den synen var klockren och till för att få en tjej som hade sånt pokerface att röra sig eller skratta, men de lyckades inte, vi andra skrattade ju galet. 

Var kvar ett tag med en tjej innan jag tog bussen till stan och sedan bussen därifrån och hit. Har duschat och ätit tonfisk. Nu ska jag sova alldeles strax. Imorgon är en ny dag och nya tag. Mer nollning imorgon hela dagen, föreläsningar och allvaret börjar imorgon också. Det är lite roliga grejer på eftermiddagen och kvällen imorgon med. Nu är det dags att fixa lite smått inför morgondagen. Sedan SÖMN. Har varit en rolig dag. Hoppas att det fortsätter. Over & out. Kram.


Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela