Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

Wave after wave, slowly drifting away

Publicerad 2015-03-30 23:05:00 i Allmänt,

Tidigt imorse hade 365 dagar passerat sedan jag i ett marsmånad Sverige gick ombord på plan 1 av 3, på väg för 5 fantastiska veckor på Hawaii. Drygt ett dygn senare gick jag ut från flygplatsen och träffades av värmen, på andra sidan jorden. Hann sova några timmar innan det var dags för skolans introduktionsdag och efter kl: 15:00 amerikansk tid sprang jag ut i Stilla havet, för första gången någonsin. 35 dagar fyllda av äventyr, hajk, vila, bad, engelska och människor från hela världen. Vilken upplevelse, mahalo Hawaii.
 



One week. 16/3-22/3.

Publicerad 2015-03-28 17:48:00 i Allmänt,

Förrförra måndagen hade vi föreläsningar, plugg hela dagen och träning på Friskis.

Tisdag gruppdiskussion, när vi slutade vid 16 åkte jag och köpte luftmadrass som tillfällig säng och framtida gästsäng.

Onsdag var vi lediga, vi sågs ca 10 tjejer från klassen; fikade hembakt, godis och chips ute i solen och pratade, åkte dit och hem med Mikaela.

Torsdag hade vi dataövning på eftermiddagen, jobbade med Denise. Åkte hem till Stockholm sedan! Vi åt middag och jag såg Grace Unplugged.

Fredag pluggade jag på dagen, städade och bakade hallonpaj, åt paj till middag och såg Turist med mamma och pappa, såg solförmörkelsen på förmiddagen med Markus! Synd att det var disigt, men det var häftigt att se.

Lördag pluggade jag en del på dagen, vilade, åkte med Mackan till Ica Kvantum för godis sen, vi kollade runt på Heron City; XXL, Mediamarkt och Mio, köpte mobilskal för 18 kr, kollade upptagna biljardbord några gånger och åt på restaurang, det var riktigt gott och mysigt på Amazon, åkte till Söder 3 ggr fel hehe, och där var det väntetid också, så vi hoppade det och åkte hem. Såg Beck allihopa, nya Invasionen, helt ok!

Söndag pluggade jag, och blev filmmaraton, såg Barnhemmet och American Haunting, innan jag åkte hem till Uppsala på kvällen, för sista dagarna i Eriksberg. 

Celler, flyttkartonger, filmmaraton, fönstershopping & solsken

Publicerad 2015-03-12 20:19:07 i Allmänt,

Var hemma från föreläsningar förra veckan när jag var sjuk, åkte till skolan och skrev labbrapport med Maria och Veronika. Jag och Maria åt goda pommes på Jalla på vägen hem en kväll! På torsdagen 5/3 blev vi klara med rapporten och pappa kom och hämtade mig + flyttlådor och vi åkte till Stockholm :D Under fredag-måndag 6/3-9/3 åt vi gott, tittade på filmer; Fury, Apornas planet 2 och Beck - mannen med ikonerna, såg även Something borrowed och Water for elephants. Vi åt gott, jag vilade och pluggade!

Tisdag 10/3 var det dags för skola igen, skönt med långledigt, vi hade gruppdiskussionsdag och på onsdagen föreläsningar fram till lunch. Åkte till stan, promenerade längs med ån, och till Boländerna, kollade på Ikea, mest priser på möbler, och på Elgiganten. Härligt med solsken! Våren börjar komma, hoppas det inte blir någon mer snö nu! Idag 12/3 hade vi labb 09-12, var med Denise och Johanna, det var mer om celler, intressant! Har skrivit på labb-rapporten och börjat med inlärningsmål och repeterat gruppdiskussionsfrågor. Gick en promenad i vackra Håga som paus. Såg en bra film igår, The Best Of Me, väldigt fin film, Nicholas Sparks är fantastisk på att skriva romantiska draman.

Dagarna som gått: födelsedagsfirande, kemiresultat, filmmaraton, promenad, bio, pizza, shopping, studentrum, labb mm.

Publicerad 2015-03-06 12:59:00 i Allmänt,

Tisdag 17/2 skrev vi kemitentan 5 h, efter det satt jag och Eve kvar med koffein-labbrapporten, vi gjorde klart det sista och skickade in den, vi jobbade med kompletteringen på syra&bas-labben litegrann onsdag 18/2 och skickade in den också! Samma dag började biologin: cell- och gendelen av kursen, med en hel dag föreläsningar! Tränade efter det och på torsdagen 19/2 hade vi föreläsningar igen, jag fixade med mitt kort och konto vilket innebär att jag numera kan skriva ut i bibblan! Vi fick tentaresultaten och jag KLARADE KEMITENTAN!!!!!!!! Så himla skönt, lätt och glad. Satt kvar med M, E och A-K, väntade för att prata med föreläsare, och efter det firade jag och Mikaela med ett Friskis-pass :D :D Körde kondition, armar, ben och mage, mycket skönt! Åt tacos till middag och firade med wienerbröd och en plopp-kaka. Fredag 20/2 hade vi en labb, jobbade med Maria och Veronica, det var intressant med cellodling och cancerceller. Vi blev klara 1,5 h tidigare, ett gäng från klassen satt på bussen, vi nämnda, Martina, Johanna, Denise. Köpte pommes och satte mig på pendeln hem :D Första helgen på länge utan plugg! Så underbart. Bara lite labbrapportskrivande :) Åt middag med familjen och såg Vinterviken på kvällen. Lördag 21/2 gick jag en promenad runt Långsjön med Hanna och Sanna, sedan var jag och Mackan på filmjakt genom Stockholm utan lycka xD men det var skoj! Bakade pizzor gjorde vi på kvällen, de blev lätt brända men gick ner ändå x) Vi såg Harry Potter på kvällen, delvis Markus skoluppgift och länge sedan vi såg den :) 2:a filmen! Såg Cirkeln på bio med Jennie på söndagen 22/2 och åt smörgås och tiramisu på John Chris. Filmen var helt okej, annorlunda, kul att se något nytt!

Måndag 23/2 hade vi fortsatt cell-labb, jag Maria och Veronica, celldelningen. Det var en intressant labb, kul att vara i biohuset och med doktoranderna. I tisdags 24/2 hade vi första obligatoriska gruppövningen inom biologin, vi satt och diskuterade i en större grupp och kom fram till svar på frågorna, lunchade med Denise och Rosie, sedan satt vi med några till.  På tisdagen åkte jag hem till Stockholm när jag slutade vid 16. Så himla skönt :D långledighet! Onsdag 25/2 tog jag det lugnt, pluggade, åkte till farmor och Bibbi, städade. Torsdag 26/2 firade vi mamma som fyllde 45 år med tårtor! På dagen gjorde jag paj och bakade schack-rutor, åkte en sväng till Kungens kurva, och fick samtal om lägenheten, fick dubblettrummet med inflytt 1/4! På kvällen såg jag och mamma Mitt Afrika, det var en väldigt bra film med vackra vyer, lite lång bara! Fredag 27/2 gjorde jag, Hanna och Sanna drinkar, spelade spel, pratade och åkte in till Baltsar i stan, jag åkte förbi jobbet på vägen hem och pratade lite med några när de hade tid över, det var kul att se dem! Lördag 28/2 och söndag 29/2 hade jag ont i halsen; vilade och såg filmer, bland annat Enough med Jennifer Lopez, den var bra, och såg om Disturbia med Mackan! Såg Pang i Bygget med pappa och Mind Makes (?), minns inte vad den hette, men den var helt okej! På kvällen tittade jag, mamma och pappa på en haj-dokumentär. Såg första Beck-filmen med Markus, vi ska se igenom 1-26 nu, i rätt ordning för en gångs skull hehe. Måndag 2/3 åkte jag tillbaka till Uppis runt 09-tiden, skippade skolan men skrev under kontraktet för rummet! Handlade lite, pratade med Lisa. Gjorde potatis- och purjolökssoppa och drack massa cola för ovanlighetens skull, såg ett gäng Vampire Diaries avsnitt och pluggade lite, förberedde mig inför den andra gruppdikskussionen vi skulle ha på tisdagen 3/2 från 9-16, åkte hem och vilade efter det.    

Animal rights.

Publicerad 2015-03-06 12:28:00 i Allmänt,

 En till stor cirkus slutar med elefantshower. Hurra! 

Djurrättsalliansen skriver: "Idag gläds vi fortfarande åt den historiska nyheten att Ringling Brothers i USA meddelat att de kommer att upphöra med elefantshowen. Djuren på cirkus tränas hårt redan när de är små i syfte att radera ut naturliga beteenden och instinkter. De lär sig, med hjälp av belöningar och bestraffningar, att utföra onaturliga konster och att hysas in i trånga utrymmen och transporter under tiden utanför manegen. Cirkusdjuren fraktas runt och visas upp tills deras kroppar och psyken är så nedbrutna att de betraktas som uttjänta. Djur hör inte hemma på cirkus och Ringling Bros. beslut är ett steg närmare djurens frigörelse."

Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela