Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

Resfeber

Publicerad 2015-06-18 12:30:06 i Allmänt,

Det kittlar i resenerverna. Snart åker vi!!!!!! Om mindre än 1 dag, bara timmar kvar.
 

SOMMARTIDER HEJ HEJ

Publicerad 2015-06-17 15:38:00 i Allmänt,

Kom hem efter lunchtid på fredagen 5/6, solen sken och satt ute i trädgården. Invigde lovet med att äta grillad lax med mam, pap & Mar, och såg sista avsnittet av fjärde Game of Thrones. På lördagen 6/6 åkte jag och pappa till Netonnet där han köpte en Nikon systemkamera och vi spelade alfapet allihopa, med en del roliga ord :P Efter massa gott; tacos och rabarberpaj, och laddningstidgissningslek haha och rummen med lågt tak, tog jag och Markus en promenad till Telefonplan där vi köpte godis. Har varit ute i trädgården i solen och njutit av ledighet, löst korsord, läst, och tagit det lugnt, har rensat och fixat litegrann, säkerhetssparat bilderna från mobilerna. Gått promenad runt Långsjön, en gång själv och en med Sanna. Vi åt färsk torsk till middag, såg Game of Thrones, och lite av en talkshow med bl.a. Julianne Moore. Gick 3 h promenad till och i Mälarhöjden med Hanna. Var några timmar hos farmor och Bibbi; för prat, yatzy, korsord, fika och tv. Tog en tur till Bea Ica Kvantum med bilen, köpte tidningar och jordgubbar med grädde. Såg Sunes sommar med pappa en regnig dag. Fre 12/6 gick jag promenad med mamma vid hägerstenskajen, och satt ute i trädgården med pappa, varm och solig dag, såg Jurassic Park med Markus och nästsista avsnittet av säsong 5 Game of Thrones, vilket måste vara den mest välgjorda och genomarbetade serien någonsin. Hajprogram gick jag upp och tittade på när jag inte kunde sova, farliga vatten och great white serial killer. Såg Indiana Jones 1 och var i Kungens Kurva + SKHLM med Mackan; på Stadium, Intersport, H&M, Lindex, Din Sko, Skopunkten, Ica Kvantum och Forex. Vi köpte skor, vans båda två, och jag växlade pengar till resan. 15/6 fick klassen biokemins tentasvar, det var så himla skönt att klara den, blev glad. Första året helt klart och sommarlov utan omtenta. Under måndagen tvättade jag en del inför resan och såg sista avsnittet utav Game of Thrones. Igår gick jag och mamma en promenad vid Hägerstenskajen, och på kvällen såg jag och Markus Jurassic Park 4 på bio. Idag har jag varit hos frisören och suttit ute med korsord, nu har vi ätit torsk, ska fixa lite småsaker och se Taken 2 med pappa. Imorgon blir packningsdag :D

65 miljoner år sedan

Publicerad 2015-06-17 00:03:00 i Allmänt,

Tidigare idag gick jag och mamma en promenad vid mysiga Vinterviken, det var blåsigt men skönt promenadväder och solen sken. Plockade kottar hemma, sett Desperate Housewives, löst korsord men tyvärr för kallt för att sitta ute. Åt tidigt middag och duschade.
 
Efter en lång väntan blev det äntligen dags för att se fjärde Jurassic Park filmen med Markus. Minns för några år sedan när jag såg att de börjat planera en fjärde film och förra året höll de på att spela in den på Hawaii när jag var där. Tycker alla tre gamla filmerna är väldigt bra, de är spännande och välgjorda, speciellt för att ha så många år på nacken. Jurassic Park är en riktig klassiker och tror även det är en anledning till varför fjärde filmen är så bra trots sina brister. En del scener är otroliga, framförallt scenen med vattendinosaurien (som påminner om Seaworld), annars t.ex. herbivordinosaurier som springer över ängen och fina naturbilder från Hawaii. Den var spännande, dinosaurierna välgjorda, djurparken kändes väldigt verklig, och lite nostalgi till gamla filmerna, gör att brister som en del onödiga repliker/knasiga forskare går att bortse ifrån. Kul att vi har sett filmen nu. Håller med Markus om att det är svårt att säga om den är bättre än de gamla eller inte. Hur som helst är alla fyra bland mina favoritfilmer, kul med en ny eftersom man kan de gamla utantill.
Gick och la mig och nu kom Mackan precis förbi och berättade att han har klarat sin tenta också :D:D Så glad!! Då är vi båda klara och kan sova gott med bara 2 dagar kvar till USA :D Med det säger jag godnatt.

Dust in the Wind

Publicerad 2015-06-16 01:48:00 i Allmänt,

Gick och la mig runt 23 men lyckades inte somna, blev pigg så nu är jag uppe en stund innan jag gör ett nytt försök. Markus sitter i Hockey-väntan och jag fick lyssna på en jättefin låt Dust in the Wind med Kansas i hörluren. Tidigare ikväll såg vi femte säsongsfinalen av Game of Thrones, vilket nu lämnar många dagars väntan till den sjätte säsongen. Såg bilden nedan som var lite kul.
Det är himla härligt med lov och snart bär det av till NY och Washington D.C. Börjar bli riktigt ivrig, ska bli jättekul!! Länge sedan vi åkte någonstans allihopa, ser fram emot det jättemycket och USA är alltid trevligt att komma tillbaka till, ska bli roligt att få se huvudstaden också denna gång. Det är så roligt att se sig om i världen, men först ska jag njuta av några sommardagar till här hemma i Hägersten. Ska se till att skriva dagbok här om senaste veckorna innan vi åker. Till USA får resedagboken följa med.
 
 

S O M M A R L O V.

Publicerad 2015-06-16 01:33:00 i Allmänt,

Tentadagen 3/6 09-14, det var en rätt svår tenta, detaljerade och specifika frågor, men en del och räkneuppgifterna gick bra. Räknade ihop ev. poäng och kändes som att jag skulle kunna få G men ändå vara på gränsen till att inte klara den. Efter tentan gick jag och Eve hem till mig, mellanlandade, gosade med vovvarna och sedan mötte vi upp de andra (Wilhel, Denis, Mickis, Ebb, A-K) vid Stora Torget för lunch kinabuffé, lyckokakor och shopping. Det var kul att hitta på något och slappna av lite efter tentan, med bara timmar kvar till SOMMARLOV.
Rättningsdagen 4/6. Spenderade ca. 1,5 h i skolan med facit till tentan och fick precis över G-gränsen vilket det bara var att hoppas på lärarna höll med om :-) Väntade med Deni och Eve på bussen som körde förbi av någon anledning, sa hejdå till Denise som skulle åka hem direkt. Gick hem, åt tacos till lunch, gosade lite med vovvarna, duschade, sov 1,5 h och åt nybakta muffins. Runt 16-17 gick jag över till Emma och Maria som var där. Gick hem en stund innan jag åkte in till stan och mötte upp dem igen, åt sallad med Emma vid ån, sen kom Maria tillbaka och Evelina, Mikaela, Ebba och Therese mötte upp oss längre ner vid ån där vi satte oss. Såg jättesöta andungar med familj, pratade och lyssnade musik, att vi nu hade fått sommarlov fick sjunka in. Innan vi gick vidare till bankomaten sprang vi hem till en av Marias kompisar och lånade toan, sedan gick vi till Snärkes nation för strandbryggan-kväll. Lite mat och drinkar. Sedan dans till gamla rockklassiker och en härlig mix av svensk musik. Vi avslutade med cheeseburgare på Max med några personer vi mötte på vägen och sedan tog jag en taxi hem runt halvfyra och pratade med en trevlig taxichaufför.  
Dagen efter 5/6 sov jag inte så länge (eller ja samma dag) det blir ljust på rummet, kl. 07 vaknade jag ganska pigg. Sov till 11 sedan innan jag åt frukost och packade ihop grejerna, sa hejdå, köpte pommes vid stationen och satte mig på tåget mot Stockholm. För sommarlov. Glädjerus.

Sovdags

Publicerad 2015-06-02 22:36:47 i Allmänt,

Förra helgen (22/5-24/5) var jag hemma i Sthlm, gick promenad med mamma i Solbergaskogen i t-shirtväder, såg Game of Thrones, ätit massa gott, farmor och bibbi var här på middag, såg Smartare än en Femteklassare och filmen Wild med mamma och pappa, mycket bra film, tentapluggade på dagarna. Idag (skrev 25 maj) har vi haft semenarium, första riktiga, och kan inte förstå att det bara är 1 v kvar till sommarlov. Först helgen då med massor av tentaplugg på dagarna, tog bilen till Uppsala i fredags pluggade i skolan med några tjejer från klassen och packade in mina saker till sommaren när jag flyttar hem, tentapluggde och sedan vila med middagar; pizza, tacos; tårta; citron och vitchoklad, Mors Dag var i söndags och sett filmer Unbroken (regisserad av Angelina Jolie, mycket bra handling, och bra skådespelare) och charmiga + sorgliga Förr eller senare exploderar jag, en gång till med mamma, och fler Game of Thrones, inne på fjärde säsongen nu. Idag gjorde jag och Markus pizza till lunch och har pluggat det sista. Nu ska jag försöka sova och hålla tummarna inför tentan imorgon, hoppas det känns bra efteråt :) 

Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela