Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

Lov~lov~lov :-D

Publicerad 2015-12-27 23:11:00 i Allmänt,

Måndag 14/12 - simmade med mamma i Västertorp, mycket skönt och härligt
Tisdag 15/12 - Kungens Kurva & XXL, letade myggnät och köpte nack-kudde
Onsdag 16/12 - simmade med mamma på eftermiddagen
Torsdag 17/12 - åt hemmagjord pizza till lunch med Mackan
Fredag 18/12 - spelade alfapet med pappa och mamma, delicatopaket och tårta lass 
Lördag 19/12 - vi åt ute på La Famiglia, mysigt och mycket god mat, följt av Frasier om från början säs 1 och godis
Söndag 20/12 - till farmor och Bibbi, sprang på rullbandet, städade rummet, 4:e advent alla ljusen tända, började se Vampire Diaries säs 5
Måndag 21/12 - mamma och pappa åt på Långbro, jag och Markus åt pizza och vi såg Joe Lambert rovdjursprogram om hyenor, på kvällen såg vi Frasier allihop
Tisdag 22/12 - sprang, pluggat någon timme varje dag, Frasier
Onsdag 23/12 - åkte upp till mormor i Gävle, vi fikade på Lido och hade tur att bocken ännu var kvar när vi gick dit och kikade, var en sväng till Sigrid, spelade spel fia och schack med Markus, åt goda pajer och tiramisu till middag
Torsdag 24/12 - jag, mamma, pappa, mormor var till kyrkogården, spelade mer spel tillbaka hos mormor, såg Kalle Anka, Kan du vissla Johanna (1:a gången, charmig och mysig på nå vis), smaskigt julbord, julklappar, sedan spelade vi kort, chicago och hjärter 7, klockan 21 tittade vi på Tomten är Far till Alla Barnen, mysig dag
Fredag 25/12 - frukost hos mormor, kaka och spel, på vägen hem gjorde vi ett stopp i Uppis, hämtade lite grejer, därefter Burger King för lunch, hemma igen lyssnade jag på musik och började packa, såg Tsatsiki som jag inte sett på evigheter och sedan kollade vi några Frasier-avsnitt
Lördag 26/12 - var till Skärholmen och växlade pengar plus köpte Thai-guidebok, Frasier allihopa efter jag och mamma sett Amy-filmen, gripande och tragisk, bra film och fin musik 
Söndag 27/12 - imorse såg jag och Markus Joe Lamberts rovdjursprogram, denna gång om isbjörnar, har packat, spelat Alfapet och Sverige-spelet med pappa, mamma har bakat goda småkakor, såg Solsidan-reportage och sedan såg vi Frasier allihopa
Har varit ett jättehärligt lov :-) Imorgon är det dags för Thailand, ska bli spännande att upptäcka
Ciao så länge, kram

Lasergame, Finland, Getterna, Histologi, filmmys, äventyrsbad, stockholm, jullov

Publicerad 2015-12-13 21:06:41 i Allmänt,

Fredag 27/11 slutade vi 12 i skolan och körde lasergame efter, det var roligt och ett träningspass på samma gång. Efter fikade vi på café Linné och jag gick in i någon affär innan jag åkte hem och åt middag plus gosade med vovvarna. Packade och lördag 28/11 åt jag och duschade innan det bar av mot Stockholm och hamnen för Cinderella till Mariehamn. Vi hade kul, det var glad stämning och mysigt att åka bland land, öar och på öppet hav. Söndag 29/11 kom jag hem till Uppsala, åt middag och såg Solsidan följt av Beck.
Tisdag 1/12 hade vi fysiologiföreläsning och efter lunch hade vi 3 h getövning. Det var jätteroligt, getterna var helt underbara, otroligt charmiga. I mitten av februari ska killingar födas, kul att få gå dit då. Vi fick mäta hjärtfrekvens, andningsfrekvens, lyssna efter våmljud, analysera blodprov + mjölken, väga och ta temp, kika i munnen och på vanliga instrument. Onsdag 2/12 hade vi histologiövning med mikroskopen, alla har fått varsitt, och vi gick igenom olika vävnader och många preparat.  Histologin är upplagd med föreläsing följt av mikroskopering. Sedan hade vi fortsättning på föreläsning i fysiologin. Efter skolan åkte jag och simmade, köpte med pizza hem och såg Tusenbröder. Första snön, litegrann, kom någon dag här omkring.
Fredag 4/12 åt vi tacos till middag i Stockholm, det var storm/extrem blåst ute hela helgen, mysigt att vara inomhus. Såg sista Boymachine-avsnittet och Idol-finalen, rätt att Martin vann tycker jag, känns jordnära och har väldigt fin röst. Lördag 5/12 var jag och Mackan en sväng till Hemmakväll, fixade lite smått och såg Tusenbröder 2, spelade kort med pappa, vi åt färsk lax till middag och såg sista Så mkt Bättre med mamma, Frasier allihopa senare. Söndag 6/12 åkte jag och mamma till Skärholmen och tittade i affärer, hade rabatthäfte, det var inte så mycket folk och kul att titta runt, handlade mat på vägen hem och såg rysare med pappa, The Dark tror jag att den hette, den började ok men spårade sedan, åt kasslersås till middag, följt av chips framför Solsidan och Tusenbröder.

Onsdag 9/12 hade vi föreläsning till 12, gick hem; åt lunch och gosade med vovvar, åkte med Veronica till Fyrishov Äventyrsbad sedan och mötte upp Denise där; badade, åkte kana, hoppade från hopptorn, relax i bubbelpool, och basta innan vi gick runt på stan. Fin belysning i stora delar av stan, avslutningsvis åt vi middag på Jalla Jalla och handlade på Hemköp gjorde vi. Åkte hem och storstädade, såg klart Catching Fire.

Torsdag 10/12 tog jag jullov, så himla skönt och hem till Stockholm :D Bakade tigerkaka, åt middag allihop och såg Mockingjay part 1, tycker den var helt okej, den var spännande, över förväntan helt klart.

Fredag 11/12 pluggade jag och testade rullbandet, skönt att springa, och såg Beck - Familjen igen. Fredagsmys med tacos till middag, Papertowns och Frasier, chokladpudding och chips.

Lördag 12/12 var hos farmor och Bibbi med pappa och Markus på förmiddagen, jag och mamma såg sista Så Mkt Bättre (bild från google) och jag började titta på Gåsmamman som var överraskande bra.
Söndag 13/12 var jag, pappa och Markus hos farmor och Bibbi, vi spelade yatzy och såg lite av skidåkningen, sett Gåsmamman och Sons of Anarchy, tränade med pappa ett tag, och vi åt skinkstek till middag, jättegott! Nu ska jag, mamma, pappa, snart se fortsättning utav Gåsmamman. 



Anatomy

Publicerad 2015-12-11 13:11:00 i Allmänt,

Helgen innan åt vi tårta från Chokladfabriken, spelade spel och såg film. Där mitt i november och under veckan efter har vi haft flera dissektioner. Har känts hemskt att skära och trasa sönder djuren, de var så fina. Samtidigt som det har varit oerhört faschinerande att få se alla organ och det är otroligt hur allting i kroppen kan fungera så pass bra som det gör. Under de här två veckorna med anatomi har vi haft föreläsningar på förmiddagarna följt av demonstration plus dissektioner på eftermiddagarna.

Första dissektionen var mink, jag skar upp buken, det var första gången jag skurit i ett djur på riktigt, minns när jag var mindre och såg på veterinärprogram tyckte jag alltid att det var så obehagligt när de skar. Vi tittade även i bröshålan, klippte upp revbenen på vardera sida och även halsen. Dagarna därefter har vi tittat en del på separata delar och skurit i en del av dem, bland annat cirkulation och respirationsorgan från får lungor, hjärta, diafragma, mediastinum, luftstrupen, bifurkation, mm, urinorgan och njurar från olika djurslag, könsorgan både honliga och hanliga, från ko och gris, juver, digestionsorgan som mage och tarmar hos enkelmagade gris och flermagade får, från foderstrupe till ändtarmen, vi har även tittat på två halvor av fårhuvud, och sista dagarna fick vi dissekera en hel gris och en hel get med päls/hår och allt kvar. Jag skar upp halsen på grisen. Under en demonstration fick vi även se när kursansvarige skar ut en kalv (5 mån dräktig ca) ur en Kossas livmoder, den var så liten men ändå så stor, tungan stack ut lite, helrosa, hade fått lite päls runt nosen, så fruktansvärt söt och fridfull. Klappade honom och kände varsamt på alla delar.

Till helgen åkte jag hem till Stockholm, på fredagagen 20/11 var jag och pappa på Toysrus och Netonnet för kusinbarnpresent och dammsugare till Bibbi, pluggade anatomi på dagen, en sväng till coop, åt tacos till middag, sedan såg vi Minionerna alla fyra, ruskigt rolig film, åt bakelser från Älvsjö. Lördag 21/11 armhävningsutmaning, minionhärmningar, Frasier allihopa efter Så Mkt Bättre med mamma, bakelser igen hihi, mamma köpte från Vetekatten. Söndag 22/11, pluggade och gick promenad i Solbergaskogen med mamma, förbi affären också, spelade kort och såg Solsidan plus Frasier hemma sedan.

Innan tentan har vi varit uppe två gånger i dissektionsrummen och avdelningen och kollat igenom allt, det har luktat mer o mer ruttet för varje gång xD fick kväljning när vi lyfte på plasten över fårmagarna och flera liter vätska låg det i, huvudet där i också. Första gången var onsdagen, sedan 23/11 dagen innan tentan med Veronica, Denise, Mikaela och Agnes, vi gick igenom alla djurslag, organ och funktioner, vi repeterade skeletten också. Det kändes hyfsat bra inför tentan även om det var nervöst. Tentan 24/11 gick helt okej, jag kände mig nöjd och klarade den så det var jätteskönt. Simmade tre gånger under veckan, härligt.
Frågade om det och alla skolans skelett var riktiga/orginal, gissa ovan :)

En ko på en ö

Publicerad 2015-12-11 13:01:00 i Allmänt,

I mitten av november

Tors 12/11
Roligt när jag och Markus googlade "En ko...." och knäppa alternativ kom upp som t.ex. "en ko på en ö" och vi skulle ta reda på en kos dräktighetstid. På kvällen tittade jag och mamma på sjukhusserien Code Black!
Fre 13/11
Jag och pappa åkte till Netonnet och köpte datortillbehör. Pappa med handske på huvudet; drake/albinotupp. x) Såg Pang i Bygget med pappa och Markus. Fredagsmys med tacos, filmen Cop Car och godis. Det var en bra film, lite annorlunda och man ville se vad som hände! Kl: 23 såg Markus om terrordåden i Paris på datorn :'( mörker. Tänker på offren i Paris och i Beirut och på deras anhöriga.

A light shines in the darkness and no matter how dark it gets, the darkness can never extinguish the light.

Lör 14/11
Åkte till farmor & Bibbi med pappa, pluggade, såg Så Mkt Bättre med mamma, mysigt med Gotlandsmiljön och att lyssna på olika versioner av låtar, sedan Markus och jag, soffmakaron och soffvåffla, framför Pang i Bygget.
Sön 15/11
Gick långpromenad med Lisa, runt Långsjön, så fint när husen speglar sig i stilla vattnet. Tillbaka i Uppis städade jag innan jag tittade på Solsidan och Beck.
 




I slutet av oktober

Publicerad 2015-12-11 12:14:38 i Allmänt,

24 oktober firade vi farmors födelsedag med god tårta och fika, Bibbi, Eva och Bea, var också där :) Annars pluggade jag och vi åt plockmat från Liljeholmen, jag och mamma såg Så Mycket Bättre, och sen San Andreas med pappa också, klyschig men spännande och välgjord film.

30 oktober var jag och mamma inne på stan, kikade runt i affärer och fikade goda smörgåsar på Vetekatten, spelade Alfapet och kort allihopa när vi kom hem, åt fläskfilé med klyftpotatis och rotfrukter. Jag, pappa och mamma såg Jurassic World-filmen som kommit på play.

Sundsvallsbesök i Stockholm

Publicerad 2015-12-02 17:25:39 i Allmänt,

8/10 torsdag ~ Gick förbi Ananai en snabbis, hämtade lite grejer jag lämnat kvar, gick hem; vilade och städade, innan jag åkte hem till Stockholm. Köpte pizza med pappa på vägen hem, sedan kom Lisa, Elin, moster, Mats :D Spelade Cluedo och Monopol innan sömn :)

9/10 fredag ~ Jag, Markus, Lisa, Elin tog t-bana till Naturhistoriska Riksmuseumet, pratade om allt möjligt på vägen och där tittade vi på allt från djur och människa, till miljö och vatten, plus jorden och rymden, fanns lite olika saker som att testa balans och reflexer, minnas olika arter, mm. Åt lunch och fikade som avslut. Gick promenad och spelade fotboll borta vid planen, spelade spelen igen och kort också, åt tacos och spelade Risk, gjorde roliga meningar innan vi gick och la oss.

10/10 lördag ~ Vi spelade lite olika spel innan det blev dags att kramas hejdå, det var en jättekul helg och mycket roligt att träffa kusinerna igen :) Åt middag med familjen och såg absolut sista avsnittet av Under the Dome säs. 3 med Markus :) Ville se vad som hände, men sista säsongen var mest pinsam tyvärr :P De kom ut ur kupolen och slutade som om den skulle fortsatt, men bra att de slutade där. Första säsongen var bra i alla fall!

11/10 söndag ~ Tentapluggade och åt middag med mamma pappa Markus :) innan jag åkte tillbaka till Uppis.
 

Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela