Thisismylife.blogg.se

...........................................allt, inget och lite till.

En regnig tisdag

Publicerad 2014-10-21 19:14:00 i Allmänt,

Har väl inget intressant att säga. Behöver en paus från pluggandet. Det är redan kolsvart klockan halvnio. Regnat har det gjort en hel del. Glad att man slipper snö än så länge till skillnad från Sundsvall och Umeå :P Idag var jag i skolan på föreläsningar om värphöns och slaktkyckling, mycket intressanta. Sprang på Carro vid busshållplatsen så vi tog sällskap. Igår hade vi enbart en gruppdiskussion om vetenskapliga artiklar. Köpte träningsskor och en stickad tröja. Gick en långpromenad idag, många härliga vyer. Åt tacos igår, laxsallad idag, och imorgon blir det..trumvirvel..... blodpudding. Perfekt studentmat i slutet på månaden. Ja vad ska jag mer säga. Imorgon eller på torsdag tänkte jag åka och simma på ett äventyrsbad här. Projektet ska vi i gruppen träffas och jobba med. Och på fredag bär det äntligen av till Stockholm igen, denna gång för tre hela dagar! Bjuder på ett litet gäng sommarbilder.
 
 
 




Surprise Sittning Söndag

Publicerad 2014-10-20 13:39:42 i Allmänt,

17/10
Den här fredagen hade vi föreläsningar av Djurskydd Sverige, Djurens rätt och Djurskydd i Lantbruket, mycket intressant och en fredag då vi äntligen fick sluta tidigt, tog tåget hem till Stockholm för att överraska. Köpte med bakelser och åt middag med pappa och Markus som var hemma :) Spelade Alfapet med pappa :) Mamma kom hem senare :) Såg Seinfeld och Under The Dome!

18/10
Sittning nr 3. Åkte tillbaka till Uppsala. Tog bussen från stan direkt till skolan. Fördrink med Klara, sedan blev det dags att gå in till bordsplaceringen kl 18:30. Det var trevligt och god mat :) 22:45 tågade vi ut till släppet på Kåren, dit fler från klassen kom, var kvar till strax innan 02:00 då gick vi för att ta sista bussen, vi sprang i regnet för att hinna med anslutningsbussen, men fick veta till nästa gång att det går att sitta kvar på samma för att den ändrar nr :P

19/10
En slapp söndag. Sov ut. Pluggade. Gick och handlade. Satt vid datorn. Läste. Lyssnade musik. Gick en promenad.Fixade matlådor. Gjorde mig redo för måndag. Pluggade lite till. 


Gruppdiskussion, födelsedagsfirande, två dagar hemma, återse första från Hawaii, projektarbetande, City Gross, föreläsningar

Publicerad 2014-10-16 09:52:00 i Allmänt,

I fredags var jag i skolan för 4 h gruppdiskussion. Handlade på vägen hem; ostbollar, lite godis och mat. Lugn fredag; åt middag, såg Solsidan och läste M. Graafs första bok, som berör starkt. Sov tidigt och i lördags mötte jag Amalia efter lunch, vi åkte hem till Ananai och Alex, hennes mamma, pappa och lillasyster kom också :) Det var mysigt att fira Ananai med middag och prat. På eftermiddagen åkte jag till Stockholm! Jag och mamma såg a perfect world, en lite seg men ändå bra film! Jag värmde på lax och vi såg Seinfeld allihopa :)

På söndagen träffade jag Jennie vid 12. Tycker att det är så kul att av de 35 dagarna på Hawaii trodde jag att man kände till alla svenskar, meeen inte då. Sista dagen när jag hade gått ner för att checka ut i receptionen kom Sunny och skulle kolla rummet, hon kollade samtidigt Jennies rum och vi snackade engelska med varandra. Fram till Sunny lämnat oss och vi kom till frågan: Var kommer du ifrån? Det visade sig dessutom att vi och en till tjej (från Sverige!) som Jennie kände skulle åka samma flyg som mig till SF, NY och ARL. Vi klickade väldigt bra, så det var roligt! Vi åt lunch och efterrätt på Friday's och pratade några timmar :)

Mamma hämtade mig vid Telefonplan runt 17 och vi åkte till coop för att handla lite, åt lasagne till middag hemma allihopa, innan det var dags att åka tillbaka till Uppis. Åt amerikansk äppelpaj också som jag och mamma snackat om vid Vinterviken när vi åt smulpaj! 

Helgen gick som vanligt i raketfart och måndag kom kvickt tillbaka. Det var djurskyddsveckans början vilket gjorde det hela mycket roligare! Från 08:30-12:00 satt jag med projektgruppen i biblioteket, 13:15-15:00 hade vi föreläsning om djurskydd och olika forskningsprojekt. Efter skolan åkte jag och Evelina till City Gross efter att ha sprungit mellan alla bussar och inte fattat hur vi skulle åka. Vi storhandlade, och när vi kom dit hade vi såklart inte två mynt till vagn, men vi fick en sån där platsgrej av en man. Vid kassorna sprang vi på två till tjejer från klassen och sedan släpade vi med oss alla kassar på bussen, lyxade till det med fläskfilé och grillad kyckling. Hemma fixade jag med köttet, pratade med Lisa och gjorde en kycklingsallad med haloumi.

Igår tog jag och Mikaela samma buss, vi såg att en MC-olycka precis hade hänt på vägen till skolan :( hoppas att det gick bra på sjukhuset. Hade väldigt intressanta föreläsningar om slakt, försöksdjur och veterinärers arbete vs djurskyddsinspektörers arbete. Efter sista föreläsningen satt vi med dator och projektarbetet igen. Nu har dag 3 passerat utan godis, choklad, kakor etc. Gick en långpromenad igår också. Får bara unna mig gott på helgerna nu och ska försöka röra på mig så mycket som möjligt, för hälsan och att må bra.
 






Pubrunda!

Publicerad 2014-10-09 20:46:00 i Allmänt,

Igår, lill-lördag, var det dags för första pubrundan på nationerna.
På förmiddagen hade vår projektgrupp ett möte med vår handledare.
Efter det satt vi i biblioteket bearbetade och gjorde om lite, plus lade till några saker i arbetet.
Gick förbi Ananai och fick med mig ett par byxor efter skolan.
Åkte hem, åt lite lätt, sminkade mig och bytte om.
Tog bussen tillbaka till Ananai och Alex. 
Åt ostpaj och vi åkte in till stan runt 17.
Kl 18 var vi vid första nationen.
Vilken följdes av 30 minuter vardera på 8 andra.
Innan vi avslutade på Norrlands.
Det var mycket folk, en del från min klass och från Ananais, faddrarna också.
Vi delade in oss i grupper.
Fick en lista med roliga uppdrag som lite halvt glömdes bort på vägen.
När vi lämnade nationen fick man streck, kryss, hjärta eller ingenting beroende på vad man druckit.
Det var en trevlig kväll, roligt att prata med allt möjligt blandat folk och kul upplägg.
 

Bäää

Publicerad 2014-10-07 19:19:00 i Allmänt,

Igår (måndag) hade vi två föreläsningar om ventenskapligt skrivande, följt av en om får och en om renar. Idag (tisdag) var vi på studiebesök hos fåren, de var urgulliga och när de sprang till hagen gjorde de världens hopp över kanten, så klockrent och sött. 

 

Terrassen BJs Vinterviken Trekanten

Publicerad 2014-10-07 19:15:00 i Allmänt,

Förra veckan gick väldigt fort.

Vi hade fortsatta observationer av hästarna från 9 på fredagsförmiddagen och bibliotekstid efter det fram till 12, vi lunchade några stycken, innan det var dags för gruppdiskussionerna 13-17, innan vi äntligen fick sluta och ta helg!

Åkte till stan innan jag åkte hem, satt vid datorn, åt middag och fixade mig. Runt halvtio åkte jag in mot stan. Träffade först Eve, sen kom Maria och Filip, sedan några till men de drog sig hemåt. Vi andra gick till Terrassen för drinkar och prat, Marias kompis kom dit och vi träffade på Ebba från vår klass och hennes kompis så de joinade, Katarina och Emma kom också, vi blev några stycken :)

Efter det gick vi till BJ, har varit där med Ananai en gång förut, men det är bra ställe så var kul att gå dit igen. Vi satt och snackade, dansade lite, träffade några som vi träffat på Kåren förut så snackade med dem, och så träffade vi Soran Ismail! Delade taxi hem några stycken sedan och sov vid 6 tror jag haha.

Gick upp 11 lördag morgon och åkte nästan direkt in till Uppis C och tåg tåget mooooot Stockholm! Gick promenad med mamma runt Trekanten och vid Vinterviken, sedan åt vi smulpaj i gamla krutfabriken :) Spelade Alfapet med pappa :) Såg Under The Dome med Markus :) Och på kvällen såg jag och mamma Stockholm Stories :)

Efter middagen i söndags åkte jag tillbaka till Uppsala. Tog det lugnt och såg Solsidan, innan jag sov och laddade om för måndag igen.
 
 

Nöff

Publicerad 2014-10-07 18:55:00 i Allmänt,

Tänkte skriva lite kort om måndag till torsdag här :) Hade lägenheten för mig själv förra veckan. 

Måndag (29/9) var jag på föreläsning om grisar 9-12 följt av föreläsning om födosökande 13-16.

tisdagen (30/9) var vi på ett studiebesök hos grisar på en ekologisk KRAV gård. Det var så otroligt fint med stora fält där grisar och kultingar strövade runt. Helt underbart att se! Har alltid tyckt om grisar, men den här dagen blev jag kär. Det är otroligt hur lika de känns hundar. Deras ögon och framför allt blicken känns lik våran. Det var några som var rädda när man närmade sig och sprang bort, fast de var nyfikna för när man backade kom de tillbaka. De allra flesta kom glatt fram och kultingarna som sprang efter mamman och i världens fart över fälten var helt underbart att se. Solen sken. En helt perfekt eftermiddag strax utanför Enköping.

I onsdags (1/10) var jag ledig, vilket var väldigt skönt! Gick promenad, handlade, gjorde en kyckling- och fetaostpaj, såg tv, åt godis och pluggade.

Dagen efter var torsdag (2/10) när vi studerade skolans hästar till etologiprojektet från 07:30-13:00. Efter det gick vi in i värmen och började skriva på arbetet i biblioteket. 

 
 
 

Om

Min profilbild

Sara

Min vardag. Mina tankar. Mitt liv. Skriver om allt, inget och lite till. För att kunna se tillbaka och minnas mer.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela